Тук съм, за да ви поздравя и пожелая сили, енергия

...
 Тук съм, за да ви поздравя и пожелая сили, енергия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Моделът ГЕРБ управлява 12 години Смолян. Иван Френкев може да го промени

 izbori_2023_v1_013

 

" Тук съм, с цел да ви поздравя и пожелая сили, сила и религия за победа на тези избори. Тук съм, с цел да поддържа Иван Френкев, листата за общински съветници и претендентите ни за обитаеми места, тъй като те заслужават. Пред вас са хора с опит, с по няколко мандата, само че и доста млади. Една чудесна примес от сила и мъдрост. Провеждаме тези избори при една доста комплицирана обстановка в страната. През 2020-та година народът се подвигна на митинги, изля силата си по площадите и искаше смяна на модела ГЕРБ. Промяна на политиката на Бойко Борисов, който за 12 години зароби страната и ни трансформира в най-бедната, най-бързо изчезващата с най-лошо опазване на здравето и обучение, както и с най-висока корупция страна. "

Тази сила от митингите беше предадена и пропиляна. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Смолян.


Лидерът на социалистите дефинира събитията към днешните договаряния с енергетиците като фарс.

 

" Това не бяха диалози за решение на проблеми, а такива за усмиряване на митинга. Вътре се караха и обиждаха, а задачата е да се тушира митинга и да се приберат хората от улиците. Да се разпределят подмолно парите от Плана за възобновяване и резистентност, без никаква грижа за работни места и бъдещето на енергетиката. Това не е проблем единствено за 20 000 работни места, това е проблем на национална сигурност, тъй като е проблем на енергийната сигурност на страната. Затварянето на мините по метод, по който са го планували и Плана за възобновяване е огромен кръст върху енергетиката – дружно с останалите проблеми, които имаме в енергийния бранш. Това обрича България на импорт на сила и на неизвестно какъв брой високи цена ", добави тя.


" Разбрах, че са постигнали някакво съглашение въпреки всичко ръководещите и протестиращите. Нека го забележим, само че ние държим на нашето и предлагаме единственото допустимо решение. Парламентът да одобри решение, че ще се отдръпна този проект и ще желае месечна пролонгация, с цел да може през това време да се приготви различен вид на Плана. Има такава опция. Това са настояванията на протестиращите, които ние припознахме и ги внасяме в Народното събрание. Каквото и да са подписали или решили през днешния ден, в случай че то не се институционализира през решение на Народно събрание – това ще остане един празен лист и отново ще излъжат хората. Преди 2 седмици те бяха пред Министерски съвет, сякаш се споразумяха. Прибраха ги, с цел да няма митинги и знаем какво стана след 2 седмици. Опасявам се, че в този момент още веднъж ще ги излъжат. Единственият метод е да поддържат нашето решение, което да мине през решение на Народно събрание, тъй като това го прави наложително за Министерски съвет ", разяснява Нинова и дефинира като един хвърчащ лист подписаното по-рано от премиера Денков.


По думите й ни чакат едни комплицирани локални избори поради положението и рецесиите, в които се намира страната ни. " Те не стихват – първо бяха земеделци, в този момент енергетици. За нас обаче е значимо, че от самото начало ние оставаме като партия и нашите претенденти – единствената опция на това, което се случва. Защото не се изкушихме да влезем в колаборация със задкулисието, да влезем в сглобката. Останахме съпротива, която предлага опция. Вярвам, че това ще стане и на локалните избори. Дългогодишното ръководство на ГЕРБ се придвижи от национално ниво в общините. Има общини феодални имения – по този начин е и в Смолян, където има потребност от съществена смяна. Нашият претендент за кмет Иван Френкев е млад, просветен и необременен от негативите на ръководството човек. Подготвен е и като общински консултант, където потвърди, че се грижи за жителите на Смолян. Подготвен и като общественик, тъй като беше ръководител на КЗП – познава от близко и взема решение проблемите на хората. Има хубава, млада и енергична листа с доста ясна стратегия и познава проблемите на града и какво би трябвало да се направи. Вярвам, че този път смяната ще стане изпод ", посочи ръководителят на Българската социалистическа партия.


" За нас би трябвало да се разгради модела на ръководство на ГЕРБ. Не можа да стане на върха след парламентарните избори, тъй като Политическа партия предадоха митингите на хората и вярата им за смяна. Промяната би трябвало да пристигна изпод. Нека хората да се разсънят и видят коя е партията и кои са претендентите, които през годините са потвърдили, че се взимат верни решения и се грижат за тях. Българска социалистическа партия е единствената опция в Смолян. Всички други или са сега или са били в прегръдката на ГЕРБ, за която знаем, че е смъртоносна. Ние устояхме на тези изкушения и имам вяра, че хората ще оценят нашата опция ", добави Нинова.
„ Основата на ГЕРБ и бойковата власт са кметовете и общинските съветници. И тук в Смолян също. Това са феодални имения, общини с назначения и преследвания на хора с друго мислене. С обръчи от компании и обири от публични поръчки. Това е новото иго на българския народ – през локалната власт. И по тази причина е време това в този момент да се промени. Загубят ли опората в общините те няма да имат тази мощ на върха. Няма да имат силата, с която се пробват да ни вкарват във война. Няма да имат хъса, с който предадоха българското земеделие, когато се съгласиха на вноса от Украйна. Когато предадоха българската енергетика като продадоха двата реактора от Белене. Отмениха дерогацията за импорт на нефт, на път са да затворят мините – ще внасяме и плащаме ток двойно ", заключи водачът на социалистите за измените на ръководещата сглобка.


" Ето тази мощ, надменност и експанзия ще изгубят, в случай че успеем да победим на локалните избори. Претендирам, че сме единствената опция, тъй като всички други са били или сега са част от тази сглобка. Ще водим тази борба и в този момент е основния миг. Обединете се да подкрепим партията в този избор, тъй като Иван има късмет. В КЗП той стартира една от най-смелите борби и неслучайно пръв го уволниха от служебния кабинет на президента Радев. Защото дружно се изправихме против райския газ, който и до ден сегашен трови децата ни. А единствено милионери и обръчи от компании внасят тази отрова за децата ни. Той се изправи против увеличените такси на мобилните оператори и още доста други, за които се желае храброст. Смолян заслужава тази смяна след 12 години узурпация на ГЕРБ. И това още веднъж зависи от нас. Трябва да обединим партията и да победим. Аз имам вяра в триумфа. Това ще бъде за положителното на всеки един дом ", сподели в умозаключение Корнелия Нинова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР